Hollywood smile

6. August 2022|In Nyheter, Ukategorisert

Hva er et Hollywood smile?

I Hollywood har det lenge vært trendy med et hvitt og prikkfritt smil. LA (Los Angeles) har lenge vært sentrum for kosmetisk tannbehandling, og konsentrasjonen av klinikker som driver med estetisk og kosmetisk tannbehandling er enorm. I Beverly Hills finnes det knapt en person som går rundt og smiler med sin egen emalje mot omverdenen. Det kan nesten virke som om de fleste i California får kosmetisk tannbehandling i konfirmasjonsgave. Men hva er egentlig et Hollywood smile?

Et Hollywood smile er et hvitt smil og harmonisk smil. Et Hollywood smile innebærer ofte en inngripen i tennene med enten kroner eller skallfasetter (veneers). Tennene i et Hollywood smile er perfekt plassert i en jevn og fin tannbue, og tennene har en svært hvit farge. Tennene er harmoniske i forhold til ansiktet og dersom man smiler vises tennene godt. Tennene i seg selv er harmoniske i størrelse og fasong, og de er hvitere enn det som er “normalt”. Dersom man smiler, hviler den nedre delen av overleppen der den øvre delen av tennene slutter. Under kan du se et godt eksempel på et Hollywood smile:

I Norge, derimot, har ikke dette med Hollywood smile ikke fått like stor oppmerksomhet. I Norge har vi lenge vært annerledes innstilt til kosmetikk, og det er janteloven som gjelder. Men, på grunn av influensere som henter inspirasjon utenfra Norge, ser vi nå en markant økning i pasienter som ønsker et hvitere smil – et Hollywood smile.

I Norge er vi mer forsiktig og konservative enn i Hollywood. Så det er heldigvis ikke sånn at alle på Frogner i Oslo vil ha et Hollywood smile. Men det vil alltid finnes pasienter som ønsker en kosmetisk forbedring av smilet sitt, og da ønsker vi i Fjord Dental å være den aktøren som kan tilby det beste resultatet – og det på den mest skånsomme og vevsvennlige måten. For det finnes nemlig andre alternativer enn å slipe ned tennene med skallfasetter og kroner:

  1. Behandling med usynlig tannregulering
  2. Bleking (enten på klinikk eller hjemme)
  3. Mindre endring av tennenes lengde og bredde med kompositt (Edge bonding)
  4. Endring av tennenes utseende med kompositt – uten sliping (Oppbygging på frihånd)
  5. Endring av tennenes utseende med kompositt – uten sliping (Injection moulding)
  6. Endring av tennenes utseende med skallfasetter/veneers – uten sliping (non-prep veneers)

Hos Fjord Dental er vi opptatt av å skape pene smil, men samtlig bevare tenner. Måten å bevare tenner på, er å gjøre minimal sliping. Dette krever kompetanse og erfaring.

Hva sier du til et modifisert Hollywood smile? Et norskpreget Hollywood smile?

Sjekk ut tannlege Petter Gjessing Johnsen (Tanndoktor) på Instagram for mer informasjon:

https://www.instagram.com/tanndoktor/