Digitalt smile design

Er du en av dem som ikke er fornøyd med smilet ditt? Da er muligens digitalt smile design noe for deg!

Digitalt smile design, DSD, er en forutsigbar og visuell måte å planlegge et nytt smil. Ved hjelp av moderne hjelpemidler kan man lage en digital fremstilling av hvordan du vil bli seende ut med nye tenner og nytt smil.

Kort informasjon

Enkelte er ikke fornøyd med eget smil, og det kan være flere årsaker til dette. Noen føler de viser for lite tenner, noen føler de har for store tenner, noen har slitte tenner og andre føler tennene står skjevt og er ujevne.

I slike tilfeller der man ønsker å gjøre en endring av smilet sitt, er digitalt smile design et supert hjelpemiddel. Du vil da kunne få en 3D-simulering av hvordan ditt nye smil vil bli.

Digitalt smiledesign vil kunne passe for deg som:

  • Har korte og slitte tenner og da viser lite tenner
  • Ønsker å vise mer tenner
  • Som har såkalt «gummy smile» og viser mye tannkjøtt
  • Ønsker å endre på fasong og farge på tenner

Behandlingstid

Tidsaspektet i disse tilfellene kan variere en del. Det avhenger av hvor store endringer som skal gjøres og hvor omfattende behandlingen er. Det kan vare fra 3 besøk over 3 uker (skallfasetter) til mange besøk over flere måneder (regulering og skallfasetter).

Pris

Se prisliste

*Avhenger av antall besøk og tidsaspektet. Kostnadsoverslag gis alltid på forhånd.

Omfang

Komplisert

1. Kartlegging

Vi kartlegger sammen hva slags ønsker, forventninger og muligheter du har. Vi gjennomgår mulig behandlingsgang og praktiske opplysninger.

2. Undersøkelse av smilet ditt

Vi kartlegger bløtvev (lepper, kinn), tenner, tannkjøtt og smileprofil. Vi tar en del kliniske fotografier og skanner deg med vår intraorale scanner.

3. Analyse av smilet ditt

Vi begynner så å analysere de ulike proporsjonene i ansiktet ditt. Vi kartlegger din ansiktsmimikk -og ansiktssymmetri. Vi plotter så alle data inn i et analyseverktøy som fastsetter den perfekte passformen (lengde og bredde) og fargen på tennene i ditt nye smil.

4. Prøv det nye smilet

Etter at vi har benyttet oss av alle de digitale parameterne, kan tanntekniker (som skal lage de nye kronene eller fasettene) vite nøyaktig hva slags tenner som kler ditt ansikt best. Tanntekniker lager så et forslag, en såkalt mock-up, som gir oss et inntrykk av hvordan tennene blir seende ut. Uten om å gjøre noe sliping på tennene dine, kan vi prøve dette inn i munnen din. Vi tar så bilder av deg, slik at du kan sammenlikne før og etter.

5. Bearbeiding og utbedring

Et smil er personlig, og er noe man skal bære med seg hver dag. Ved å bidra aktivt i prosessen med å skape ditt eget smil, kan du få full kontroll over hvordan du blir seende ut. Et perfekt smil som er tilpasset etter estetiske standarder, er ikke alltid perfekt for deg. Det er ikke alle som kler et «Hollywood-smil». Dersom man heller vil ha et mer naturlig smil, er det fullt mulig. Etter å ha prøvd inn forslaget fra tannteknikeren (mock up-forslaget), kan du komme med dine tilbakemeldinger og eventuelt innvendinger.

6. Behandlingsplan

Etter at du er fornøyd og du er sikker på at du ønsker å utføre smiledesignet, går vi videre med behandling. Vi lager så en detaljert behandlingsplan og et spesifisert kostnadsoverslag

7. Behandling

Behandlingen avhenger av hva som må gjøres og det varierer fra hver pasient. Noen ganger innebærer dette kroner og skallfasetter, andre ganger er det mer komplisert med tankjøttkorreksjoner, usynlig regulering før fasetter og kroner.

Enkelte liker å gi full kontroll til fagpersonell og har ingen formeninger om prosessen med å skape sitt nye smil. Da skal du selvsagt slipper å være delaktig.

Det er opptil flere parametere som kan påvirke et smil. I de aller mest omfattende tilfellene må man gjennom tannkjøttkorreksjoner, usynlig regulering og oppbygging med skallfasetter eller kroner. Andre ganger er det en vesentlig enklere vei til mål.

Dersom tannlegen ikke synes du skal gjøre noe, anbefaler vi å følge denne anbefalingen. Kanskje bare litt enkel tannbleking er mer enn nok?

Ønsker du å bestille time?

Ønsker du å bestille time?

BESTILL TIME