Rens av tenner

En tannrens er viktig for å opprettholde sunne og friske tannkjøttforhold, men også for å hindre at det hoper seg opp med tannstein. Tannstein er egentlig bakteriebelegg som fester seg på tennene og blir kalsifisert av salter i spyttet vårt over tid.

Kort informasjon

Noen får lite eller ingen tannstein i løpet av et år, men andre får en god del. Noen må rense tennene sine 1 gang i året, andre må gjøre det langt oftere. Dette er ofte genetisk og har med spyttets sammensetning å gjøre. Gammel tannstein kan være noe vanskeligere å fjerne enn nydannet tannstein.

Behandlingstid

30 til 60 minutter

Omfang

Normalt

Manuell rensing

Noen ganger bruker vi håndinstrumenter, eller såkalte kuretter, for å rense tennene dine. Dette kan gjøres skånsomt og gjør at vi løsner tannstein fra tennene.

Elektrisk rensing med ultralyd

Som regel bruker vi en elektrisk tannsteinfjerner med vannkjøling når vi fjerner tannstein. Denne vibrerer inntil tannen for å løsne den tannsteinen som har satt seg fast.

Polering / airflow

Etter endt rensing, da man har fjernet all tannstein, er det godt å få en polering eller sandblåsing for å fjerne eventuell misfarging.

Dersom du har periodontitt, eller tannkjøttsykdom, vil du kunne få stønad til rens, behandling og oppfølging. Du får refundert 490,- kroner per halvtime som blir satt av til rens.

Det kan forekomme ising underveis i en tannsteinrens, og da særlig under elektrisk rens med ultralyd. Ikke vær redd for å si fra – for dette kan vi ta hensyn til.

Noen ønsker gjerne bedøvelse ved rensing og da særlig i forbindelse med dyprens dersom man har tannkjøttsykdom.

Ønsker du å bestille time?

Ønsker du å bestille time?

BESTILL TIME