Bedøvelse
Det kan være flere årsaker til at det kan være fornuftig å bedøve en tann eller tannkjøtt. Dersom man har et hull, kan det gi ising dersom man skal reparere hullet. Enkelte vil også kunne trenge bedøvelse under en omfattende tannsteinrens.
Kort informasjon
Generelt anser man det som en selvfølge at man bruker bedøvelse når man gjør større inngrep i en tann eller tannkjøtt. Det kan også være fornuftig å ta bedøvelse dersom du er redd for å gå til tannlegen. Smerte og frykt er gjensidig forsterkende og en dårlig kombinasjon, og ved å få bedøvelse kan man gjennomføre et tilnærmet smertefritt resultat.
Behandlingstid
Selve bedøvelsen går relativt fort. Noen ganger tar det litt tid før bedøvelsen gir fullt effekt.
Omfang
Ukomplisert
Ulike typer bedøvelse:
1. Bedøvelseskrem -og spray
Mange synes stikket i forbindelse med bedøvelse er ubehagelig og en skremmende tanke. Dersom du synes det er ekstra ubehagelig, kan vi bruke bedøvende krem eller spray før selve stikket. Da vil du være overflatebedøvet før selve stikket, og kjenne mindre av dette.
2. Lokal bedøvelse, infiltrasjon
Dette er en vanlig type bedøvelse. Her kan vi sette bedøvelse lokalt rundt tannen som skal behandles. Dette er en egnet bedøvelse dersom man skal reparere et lite hull, gjøre dyprens rundt en tann eller i forbindelse med enkel tanntrekking. Man blir normalt litt nummen i omliggende vev som eks. leppen av denne bedøvelsen.
3. Regional bedøvelse
Denne bedøvelsen er vanlig i underkjeven der vi skal behandle større hull, lage krone, rotfylle tenner eller fjerne visdomstenner. Her vil man kunne bli nummen i leppe, tenner og tunge. Generelt påvirker denne bedøvelsen et større felt enn ved lokal bedøvelse.
4. Tryllestavbedøvelse
Enkelte synes vanlig bedøvelse er ekkelt, og da er tryllestavbedøvelse med Quicksleeper 5 noe for deg. Dette er den nyeste og mest moderne bedøvelsesteknikk som finnes. Denne bedøvelsen gjør at du kjenner svært lite av selve bedøvelsesstikket, men også at du kun blir bedøvet i den tannen som skal behandles, og slipper nummen leppe og bedøvet tunge etter behandling. Du vil kun bli bedøvet i tannen.
Ulike typer bedøvelse:
1. Klargjøring før bedøvelse
Først kartlegger vi om du er redd for sprøytestikk eller ikke. Er du en av de som synes bedøvelse går fint, så går vi videre til selve prosedyren. For deg som har tannlegeskrekk, skreddersyr vi et tilpasset opplegg.
2. Bedøvelsen
Vi velger sammen den bedøvelsen som passer best for prosedyren som skal utføres og for deg. Dersom du er engstelig for sprøyter, anbefaler vi bedøvelseskrem og tryllestavbedøvelse.
En bedøvelse kan sitte i mange timer. Det varierer fra person til person hvor lenge bedøvelsen sitter, men i snitt sitter en bedøvelse i 2,5 timer. Noen ganger kan den vare kortere, og i enkelte tilfeller kan den sitte i opptil 10 timer.
Vi skreddersyr gjerne et opplegg som fungerer for deg. Vi har erfaring med sprøyteskrekk og tannlegeskrekk, og tar selvsagt hensyn til dette hos hver enkelt pasient.
Velg tryllestavbedøvelse, så har du talen i orden til møtet ditt. Da bedøver vi kun tannen du skal behandle, så slipper du å bli bedøvet i tunge og leppe, noe som gjør at du blir mindre hemmet i talen etter behandling.
Velg bedøvelse – det er definitivt verdt det, så slipper du lide deg gjennom behandlingen. Vi ønsker å tilby deg best mulig behandling, og det innebærer at du har det så bra som mulig i tannlegestolen.